Warta Industri

Kepiye Nggawe Peralatan Blasting?

2021-03-15

Sandblasting minangka teknik sing nyiyapake permukaan kanggo perawatan, jas utawa finish. Apa sampeyan kudu mbusak cat, nambah dekorasi, ninggalake finish sing padhang utawa luwih, persiyapan sandblasting bakal mbantu ngrampungake proyek kanthi andal lan efektif. Nanging, sadurunge sampeyan bisa njupuk kauntungan saka proses sing efisien iki, sampeyan kudu nyiyapake peralatan blasting.

ALAT lan peralatan sing dibutuhake kanggo SANDBLASTING
Sandblasting kalebu akeh peralatan, kayata:

Bahan jeblugan abrasif: Pilih bahan kanthi kekerasan, ukuran, wujud lan jinisâ € apa wae sing dibutuhake kanggo aplikasi kasebut.
Kompresor udara: Kompresor udara tekanan hawa kanggo jeblugan lan menehi asil sing dikarepake.
Respirator blasting: Uga diarani hood, bledosan respirator nglindhungi operator kanthi nggawe tameng protèktif kabeh lan njaga hawa bebas bledug, kontaminan lan abrasif, miturut standar Administrasi Kesehatan lan Kesehatan Pekerjaan (OSHA).
Panci jeblugan: Uga diarani tank blast pressure, pot blast minangka wadhah tekanan kanthi kode sing nggawa abrasive menyang aliran udara bertekanan.
Saklar Deadman: Saklar deadman mandheg aliran udara supaya bisa mandheg operasi kapan wae amarga alasan keamanan.
Hoses: Hawa lan abrasif mili liwat selang sajrone digunakake.
Trap lan pamisah lembab: Trap kelembapan lan pamisah mbusak banyu ing udhara sing dikompres sadurunge mlebu ing pot jeblugan.
Nozel: Nozel metu saka media abrasif.
PREP BLASTING
Ora preduli apa sampeyan milih nyiyapake peralatan blasting, ana sawetara item persiyapan utama sing kudu diurus. Nalika nyiyapake sistem peledakan, priksa manawa kanggo:

Nyandhang peralatan keamanan: Peralatan keamanan sing cocog kalebu respirator blasting, alas kaki sing dikuatake karo baja, setelan blasting digawe saka kanvas abot lan sarung tangan protèktif.
Priksa kabeh bagean lan komponen: Priksa saben bagean kanggo ndeleng manawa ana bocor, kerusakan, cacat utawa retakan sing bakal ngganggu kinerja.
Selehake selang kanthi lurus: Lebokake bantheng lan selang jeblugan sabisa sabisa. Kinks lan tikungan ing selang bisa nyuda integritas materi, nyebabake kinerja sing kurang apik.
Sambungake selang lan kelengkapan pin: Nalika nyambungake selang lan kelengkapan pin, priksa maneh supaya pas sing aman.
Posisi kompresor kanthi bener: Kompresor kudu angin saka area kerjane lan stabil ing lemah sing rata. Posisi iki bakal ngalangi bledug saka sistem lan njamin pemisah pelumasan lan minyak lan kelembapan bisa digunakake kanthi bener.
Nglakoni tes udara lan nozel sing dikompres: Tes iki priksa manawa udhara tanpa kelembapan, lan minyak ing level sing ideal.
Tututi prosedur wiwitan sing bener: Tututi peraturan sing disaranake pabrik.
SANDBLASTING SETUPS lan APLIKASI