Warta Industri

Apa Bedane Shot Blasting lan Shot Peening?

2021-03-17
Blasting shot and peening shot minangka proses umum ing jagad pabrikan. Yen industri nggunakake komponen logam, bisa uga gumantung karo jeblugan tembak lan peening supaya bisa sukses.

Apa bedane bedhot blasting lan shot peening? Sanajan padha, kalorone minangka proses sing beda kanthi tujuan sing beda. Maca terus kanggo ngerti apa sing mbedakake.


Apa Shot Blasting?
Bagian-bagian logam sing digawe durung siyap digunakake langsung saka cetakan. Dheweke asring mbutuhake lapisan cat, lapisan bubuk, utawa karya las. Nanging sadurunge bisa kedadeyan, lumahing sisih logam kudu resik.

Blasting shot nyiyapake bagean logam kanggo proses luwih kaya lukisan utawa lapisan bubuk. Langkah iki perlu kanggo mesthekake jas mantep ing sisih kasebut. Blasting shot bisa ngresiki rereged kayata rereget utawa minyak, mbusak oksida logam kaya karat utawa skala pabrik, utawa debur permukaan supaya lancar.


Cara Shot Blasting Bisa
Blasting shot kalebu njupuk aliran tekanan tinggi bahan abrasif (uga dikenal minangka shot utawa media blasting) ing sisih logam. Gumantung saka aplikasi, tembakan bisa didhukung dening cairan tekanan (kaya hawa kompres) utawa roda sentrifugal (dikenal kanthi sebutan peledak roda)
Bentuk, ukuran lan kerapatan nembak bakal nemtokake asil pungkasan. Jinis abrasive logam sing digunakake ing blasting shot kalebu baja, tembaga, lan pelet aluminium. Cara blasting shot liyane nggunakake pasir silika, manik-manik kaca, bahan sintetis kayata natrium bikarbonat (baking soda), lan uga bahan tetanen kaya kernel sing wis diremuk.

Apa sing diarani Shot Peening?
Kanggo nerangake peening shot, luwih dhisik kudu ngerti pemahaman umum babagan peening. Sampeyan bisa ngiyatake sifat material logam kanthi ngetrapake stres ing permukaane. Iki nggedhekake permukaan logam, nggawe lapisan stres kompresi lan ngatasi stres tarik ing potongan kasebut.
Nggarap permukaan logam kanggo nambah kekuwatan diarani peening. Cara tradisional yaiku nyerang logam nganggo palu ball-peen, sing ora efisien ing setelan manufaktur skala gedhe. Saiki, umume industri nggunakake peening shot mekanis.

Nyuwun Kutipan


Cara Nganggo Shot Peening

Shot peening and shot blasting kalorone nyakup aliran material ing sisih sisih kasebut. Bedane paling gedhe antara shot blasting lan shot peening yaiku asil pungkasan. Blasting shot nggunakake abrasive kanggo ngresiki utawa Gamelan permukaan kanggo nyiyapake kanggo proses; shot peening nggunakake plastisitas logam kanggo nyepetake umur bagean kasebut.

Ing peening shot, saben shot dijupuk minangka palu bolong-bolong. Proses kasebut nggawe permukaan bagean logam luwih kuat lan tahan tahan retak, lemes, lan karat. Pabrikan uga bisa nggunakake peening shot kanggo menehi permukaan tekstur.

Kaya shot blasting, pilihan tembakan gumantung karo aplikasi. Shot peening biasane kalebu nembak baja, keramik, utawa kaca. Bahan kasebut bisa digunakake maneh, dadi proses sing efisien lan hemat biaya kanggo nguatake bagean logam.

Shot blasting lan shot peening minangka langkah penting ing proses manufaktur logam. Asring, bagean bakal ngalami kalorone sadurunge siyap digunakake.